Persoonlijke coaching en ontwikkeling

Deze vorm van individuele coaching richt zich op het beter functioneren in je privé leven. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld; relaties, werk, financiën, zelfbeeld, eigenwaarde, vitaliteit of persoonlijke groei.

Wat levert een coach traject jou op?

Uiteraard is een coach traject maatwerk en is het resultaat voor iedereen anders..

 • Sterke punten en talenten: Persoonlijke coaching richt zich op het identificeren en benutten van de sterke punten en talenten van een individu. Door je te richten op wat goed gaat en waar iemand natuurlijk goed in is, kan coaching helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen, motivatie en prestaties.

 • Waarden en overtuigingen: Persoonlijke coaching kan jou helpen om je diepgewortelde waarden en overtuigingen te verkennen en te verduidelijken. Door te begrijpen wat echt belangrijk is voor jou en welke overtuigingen je hebt, kunnen je betere beslissingen nemen die in lijn zijn met jouw  kernwaarden.

 • Zelfbewustzijn: Persoonlijke coaching moedigt zelfbewustzijn aan door middel van zelfreflectie, introspectie en feedback. Door je bewust te worden van hun eigen gedachten, gevoelens, sterke punten en uitdagingen, kun jij effectiever navigeren door verschillende aspecten van jouw leven.

 • Emotionele intelligentie: Persoonlijke coaching kan de ontwikkeling van emotionele intelligentie bevorderen, waaronder het vermogen om emoties te herkennen, begrijpen, beheren en effectief te gebruiken in verschillende situaties. Emotionele intelligentie is essentieel voor succesvolle relaties, communicatie en leiderschap.

 • Zelfmotivatie en doelgerichtheid: Persoonlijke coaching helpt je bij het stellen van duidelijke doelen en het ontwikkelen van zelfmotivatie om deze doelen te bereiken. Door het creëren van een duidelijke visie en het identificeren van stappen om die visie te realiseren, kun je meer gericht en gemotiveerd zijn in je acties.

 • Flexibiliteit en veerkracht: Persoonlijke coaching moedigt flexibiliteit en veerkracht aan bij het omgaan met uitdagingen, veranderingen en tegenslagen. Door te leren hoe je je kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden en veerkrachtig kunt blijven onder druk, kun je  beter omgaan met stress en tegenspoed.

 • Effectieve communicatie en relaties: Persoonlijke coaching richt zich vaak op het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden en het verbeteren van relaties met anderen. Door te leren luisteren, empathie te tonen, assertief te zijn en constructieve relaties op te bouwen, kun je succesvoller communiceren en betere verbindingen maken met anderen.

Het verkennen en ontwikkelen van deze persoonlijke hulpbronnen in persoonlijke coaching kunnen je helpen om jouw  volledige potentieel te bereiken, persoonlijke en professionele doelen te realiseren en een bevredigend en vervullend leven te leiden.

Hoe werkt VIE?

Wie zijn verlangens volgt en wil veranderen komt vaak zijn eigen angsten tegen. Trouw zijn aan jezelf, het leven leiden wat overeenkomt met je eigen levensbestemming is niet makkelijk, daar is moed voor nodig en tevens een dosis helderheid en inzicht. Je kunt hierbij gevangen zitten in verouderde en beperkende zelfbeelden, overlevingsscenario’s en/of vastgeroeste overtuigingen. Je wordt dan voor de uitdaging gesteld tussen enerzijds de afstemming van je persoonlijke drijfveren en talenten en anderzijds de persoonlijke doelstelling of die van de organisatie.

Coaching is dan een prachtig instrument om de zelfsturing naar een hoger niveau te tillen.

Voor coachen en het commitment dat daarvoor nodig is, is vertrouwen nodig. Het gaat om het vertrouwen dat het mogelijk maakt dat jij je open kan stellen en je van je meest kwetsbare kan laat zien. Daarvoor is een klik nodig, zowel persoonlijk als professioneel. Een wankele basis leidt namelijk zelden tot succes. Wees niet bang om op die gronden nee te zeggen en je grenzen aan te geven.

Tijdens het coach traject doorloop je de fases; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat doe Ik? Tijdens deze fases maken we de opmaat naar het bewerkstelligen van jouw persoonlijke doelen.

Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen. Wees je bewust van je eigen kwaliteiten, valkuilen en die dingen die je wilt leren. Speel geen rol want dit houd je niet vol. Je wordt geaccepteerd en gerespecteerd in wie je bent, jij bent okay, ik ben okay. Jij bepaalt de inhoud en ik bewaak het proces altijd met een positieve en voorwaartse houding.

Kennismaking

Tijdens een gratis intake bespreken we wat jouw coaching vraag is en wat ervoor nodig is deze te beantwoorden. Wat wil jij bereikt hebben na het doorlopen van het traject Je wordt tijdens deze intake meegenomen in de werkwijze van VIE, wat jij van mij kunt verwachten en wat ik van jou verwacht om het gehele traject succesvol te laten zijn. Belangrijk te vermelden is dat integriteit bij mij hoog in het vaandel staat.

Traject 4, 6 of 8 sessies

Bij het doorlopen van het coach traject zit jij aan het stuur en bepaal jij richting waarbij het belangrijk is dat de keuzes die jij maakt invloed hebben op jouw traject, de doelen die je stelt en de effort die je erin steekt. Coaching tools geven jou inzicht in ontwikkelde patronen en hoe jij deze kunt doorbreken. Opdrachten voor thuis zijn onderdeel van het traject en bepaalt mede het succes van het behalen van jouw doelen. Het bijhouden van de besproken punten in een schriftje wordt aangeraden en daarnaast het schrijven van een korte reflectie na elke sessie om te reflecteren en te leren.

Afronding

Tijdens de eindevaluatie kijken we terug op het gehele traject en monitoren wij jouw gestelde doelen en vieren we de behaalde successen.

Vooruitkijkend hoe jij deze flow gaat vasthouden en wat hiervoor nodig is, nieuwe doelen leert stellen en hoe jij deze gestelde doelen kunt gaan nastreven en gaat genieten van alle opgedane inzichten die je tijdens het traject hebt opgedaan.

Een follow-up is onderdeel van het traject en zal na twee maanden plaatsvinden.

Pakket S

 • Gratis intake van 30 minuten
 • Traject bestaande uit 4 sessies van 1,5 uur

Pakket M

 • Gratis intake van 30 minuten
 • Traject bestaande uit 6 sessies van 1,5 uur

Pakket L

 • Gratis intake van 30 minuten
 • Traject bestaande uit 8 sessies van 1,5 uur

Gun jij jezelf de investering naar persoonlijke groei en ontwikkeling?

Een coachtraject op basis van gelijkwaardigheid biedt mooie handvatten en inzicht om jouw persoonlijke doelstelling te bewerkstelligen.

Neem gerust contact op.