Team training Kwaliteiten met affiniteit

Het succes van de organisatie wordt mede bepaald door het functioneren van het team waarbinnen de medewerkers functioneren. De Team training Kwaliteiten met affiniteit, helpt de dynamiek van het team te verbeteren, maar ook het individueel functioneren van de leden van het team. 

Hoofd leerdoel

Het doel van deze training is balans te vinden tussen jou kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen waardoor persoonlijke groei wordt bereikt. 

Sub leerdoelen

Je waardeert elkaars kwaliteiten
Je ontwikkelt compassie voor elkaars valkuilen en uitdagingen
Je hebt geleerd complementair aan elkaar te werken waardoor de efficiëntie en productiviteit toeneemt

De training is geslaagd als jij inzicht hebt gekregen in je kwaliteiten en de daarbij behorende valkuilen en uitdagingen zodat jij in teamverband kunt excelleren.

De kracht van verbinding.

Ik geloof in de kracht van verbinding, zowel met jezelf,  als in teamverband. Als jij deze verbinding tot stand weet te brengen bij jezelf zal je merken dat je meer vanuit je intrinsieke motivatie gaat leven, je luistert naar jezelf en weet waar jouw kracht ligt en kan deze voldoende benutten. Je ontwikkelt hiermee zelfvertrouwen, geloof in jezelf en het er mogen zijn. Je gaat jouw drijfveren (her) ontdekken wat mooie inzichten met zich meebrengt. In de praktijk heb ik mooie ontwikkelingen de revue zien passeren waar ik dan oprecht van kan genieten. Tevens geld de kracht van verbinding voor het werken in teamverband. Multidisciplinaire teams creëren die zelf organiserend aan het werk zijn en optimaal gebruik weten te maken van elkaars kwaliteiten, openstaan zich kwetsbaar op te stellen en om hulp durven te vragen waar nodig. Wat je ziet is dat er een nieuwe dynamiek ontstaat tussen de teamleden welke zo organisch tot stand komt dat men dit zelf vaak niet eens in de gaten heeft en zij als team tot grote hoogte kunnen stijgen wanneer de top hiervoor open staat. Dat laatste is een vereiste om wendbaar te worden en die veerkracht te co-creëren dat het team en de leiding de next step in de organisatie kunnen maken.

Wat levert de training Kwaliteiten met affiniteit op?

Synergie!. Wat inhoud dat men elkaars kwaliteiten waardeert en inzet wanneer dit nodig is. Men heeft geleerd complementair aan elkaar te werken waardoor de efficientie toeneemt en men elkaar weet te waarderen en respecteren. Men heeft compassie voor elkaars valkuilen en uitdagingen, weet hiermee om te gaan en toont respect. Zowel de individu als het team voelt zich als een vis in het water en tonen eigenaarschap om te excelleren. Het Team heeft geleerd transparant te zijn naar elkaar, zich kwetsbaar op te stellen door aan te geven als je het even niet weet, men is kritisch en weet zich aan te passen bij een veranderende omgeving. Uiteraard vraagt dit na de training nog effort van zowel het individu als het team om te werken aan de gestelden doelen. Deze doelen te borgen en op zoek te gaan naar continu verbeteren en weer nieuwe doelen te stellen.

 

Zonder verbinding geen impact en zonder impact geen resultaat.

  • Zelf organiserend team
  • Synergie/Verbinding
  • Efficiëntie
  • Hogere productiviteit
  • Co-creëren
  • Begrijpen en begrepen worden
  • Dynamiek verbeteren

Gun jij je team deze investering naar professionele groei en ontwikkeling?