Over Jasja van Iersel ( NOBCO geaccrediteerd en gecertificeerd coach )

Mijn werkbare leven heb ik grotendeels doorgebracht in corporate organisaties waarin ik als een vis in het water was en bakken energie haalde uit het nastreven van harde doelstellingen. Totdat daar, tijdens een joint venture, bij de organisatie waar ik toen werkzaam was, hard een einde aan kwam. Dit was voor mij het moment om het roer om te gooien, iets te gaan doen waarbij ik dicht bij mijzelf kon blijven. Ik ben gaan doen wat ik de afgelopen jaren steeds interessanter ben gaan vinden; individuen en teams helpen bij de zoektocht naar hun missie om vanuit verbinding en vertrouwen betekenisvol te zijn. Deze stap had ik niet kunnen zetten zonder de corporate ervaring in diverse rollen. En dan nu… Steeds vaker zocht ik naar meer verdieping en zingeving in mijn werk. Strategisch en met een lange termijn visie aan (bedrijfs) concepten kunnen werken is iets waar ik blij van word. Bij de gedachten om in mijn werk ook positief te kunnen bijdragen aan mens- en organisatie maakt mijn hart telkens weer een sprongetje. Dat maakt dat ik met gezonde spanning mijn eigen bedrijf in Coaching en Training ben gestart. Continu leren, borgen en aanpassen maakt dat ik up to date blijf en wendbaar ben om betekenis te geven aan groei en ontwikkeling bij zowel persoonlijke – als organisatie vraagstukken..

Als het gaat om zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling, ben ik iemand die gelooft dat de twee nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. Mijn toewijding aan groei omvat zowel mijn eigen ontwikkeling als die van anderen om mij heen. Op persoonlijk vlak streef ik voortdurend naar zelfverbetering en reflectie, waarbij ik nieuwe vaardigheden en inzichten zoek die mijn horizon verbreden en mijn begrip verdiepen.

Professioneel gezien ben ik gedreven door een vergelijkbare passie voor ontwikkeling. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn professionele vaardigheden te versterken en mijn kennis te verdiepen, of het nu gaat om het volgen van relevante cursussen, het deelnemen aan netwerkevenementen of het aangaan van mentorschapsrelaties. Ik geloof sterk in de kracht van levenslang leren en ben voortdurend op zoek naar kansen om te groeien en mezelf uit te dagen.

Deze dualiteit van persoonlijke en professionele ontwikkeling vormt de kern van wie ik ben als individu en als professional. Ik zie het als mijn missie om anderen te inspireren en te ondersteunen in hun eigen groeipad, of het nu gaat om het coachen van collega’s, het faciliteren van leerinitiatieven of het delen van mijn eigen ervaringen en inzichten. Mijn streven naar groei is niet alleen een persoonlijke ambitie, maar ook een professionele verantwoordelijkheid die ik koester en actief nastreef.

Changing people, transforming live

Om impact te kunnen maken met VIE Coaching en Training heb ik mijzelf verrijkt met meerdere opleiding om mijn vak goed te verstaan. Jezelf blijven ontwikkelen en verrijken met kennis vertellen wat over mij als persoon. Je kunt pas van betekenis zijn en impact maken als je zelf hiervoor de kennis en kunde hebt opgedaan.Ik heb de Post HBO Register opleiding tot professioneel coach gevolgd en ben ik gecertificeerd als coach. Tijdens deze opleiding heb ik tools, methodieken, vaardigheden, verschillende coach stijlen en verdiepende coach tools geleerd.

Over Jasja

 • Authentiek
 • Integer
 • Bevlogen
 • Daadkrachtig
 • Volhardend
 • Pragmatisch
 • Passie voor co-creeren

Kwalificaties    

 • Bedrijfskundige
 • Co-active fundamentals
 • Masterclass Verandermanagement
 • Ontwikkelen van trainingen
 • Stakeholder management
 • Scrum master
 • Lean six sigma yellow belt
 • RET (Rationeel emotive therapie)
 • DISC en Drijfveren specialist
 • Algemene psychologie 

Waar wordt ik blij van?

 

 • als mijn gezin floreert
 • als vogeltjes zingen onder mijn slaapkamerraam
 • als ik kan ontdekken (reizen, nieuwe inzichten)
 • als ik langs de zee wandel en de zilte zee lucht kan inademen

Waar vind ik irritant?

 

 • te laat komen
 • slurpen of smakken bij het eten
 • nietszeggende meetings
 • als ik weg ga en er zit een vlek op mijn kleding
 • als je mij continu in de rede valt

Reviews

Ik ben enorm geholpen door het coach-traject met Jasja. Waar ik eerst erg terughoudend was, en vaak vanuit mijn valkuilen handelde, sta ik nu veel meer in mijn kracht en zet ik mijn kwaliteiten in. Daarnaast heb ik een vele betere balans tussen werk en privé. Ik ben me er bewust van geworden dat ik doordat ik altijd bezig was met de perfectionist te zijn, het nooit goed genoeg was voor me, en ik altijd streefde naar beter. Dit resulteerde in werkdagen van minimaal 14 uur per dag en geen scherpe focus meer. Nu ik vaker mijn rust en ontspanning pak, merk ik dat ik veel ‘fitter’ ben, waardoor productiever. Graag wilde ik mijn vuurkant nog meer gaan ontwikkelen, maar gaandeweg het traject, ontwikkelde ik dit vanzelf. Wat ik voorheen erg moeilijk vond, was direct zijn tegen collega’s. Ik stopte mijn gevoelens en emoties liever weg om er op een later moment over te praten, maar nooit eerst direct met de betreffende persoon. Ik heb geleerd dit wel te doen. Op het begin vond ik dit erg lastig, omdat ik snel de neiging had om dingen voor die persoon in te vullen, waardoor ik ging oordelen. Door geweldloze communicatie te gebruiken is dit zeker wel gelukt.
Ik ben blij met waar ik nu sta, voel me sterker dan ooit. Ik besef me wel heel goed dat ik dit moet leren vast te houden, om niet terug te vallen in jarenoude patronen die ik voor mezelf ontwikkeld had. Mij doel is dan ook om iedere week echt stil te staan bij de gebeurtenissen van die week, wat ging er goed? Wat kon beter?

Lieke

Ik merk dat mijn communicatieve skills enorm vooruitgegaan zijn. Daarnaast is het verbindend communiceren ook sterker.

Alle coaching gesprekken waren erg prettig, samen met Jasja hebben we rustig gekeken naar alle aspecten van de coaching vraag. Ik kan zeggen dat ik me goed gehoord en gezien voelde!Op de momenten dat ik extra steun en vragen nodig had, werd dit meteen gedaan. Ik heb hierdoor mijns inziens voldoende begeleiding gehad, zowel tijdens als tussen de gesprekken in. Jasja was alle gesprekken goed voorbereid en wist precies hoe het gesprek geleid moest worden. Ik heb iedere keer het idee gehad dat het erg serieus genomen werd. Dit is voor mij een erg professionele houding. Jasja was altijd erg rustig en begripvol. Dit geeft vertrouwen en zodoende kom je tot goede gesprekken.

Laurens

Jasja was altijd rustig en goed voorbereid. Je berichten tussendoor altijd betrokken en positief van toon. De oefening waarbij je aangaf dat je echt had gezocht naar iets waarvan je denkt dat het past. Toen voelde ik me echt gezien en gehoord. Jasja begeleidde het proces van de gesprekken goed: je wist waar je heen wilde en dit kreeg je ook voor elkaar.

Eline

Ik ben erg enthousiast en tevreden over het traject en dit was vooral te wijten aan de prettige manier waarop Jasja het coach gesprek uitvoerde en om het feit dat Jasja zelf al had ingeschat met welke medewerker ze het gesprek het beste aan kon gaan. Jasja had zich duidelijk goed voorbereid.Hubo ondernemer