Zakelijke Coaching

 

Waarom een coach veel meer uit jouw bedrijf én werknemers haalt

Steeds meer bedrijven zetten vandaag in op coaching van hun medewerkers. Ook bij VIE-coaching zien we een toename, vooral sinds vorig jaar. Die timing verwondert ons niet, want het afgelopen jaar was een beproeving. En dat is het nog altijd, zowel voor bedrijven als werknemers. Dankzij goede coaching geef je jezelf en je medewerkers de ondersteuning die ze nodig hebben. En dat komt je bedrijf alleen maar ten goede.

Wanneer kun je het best een ondernemers coach, leiderschap coaching, loopbaan coach en/of een stress coach inschakelen en welk resultaat levert dat op? Ik vertel het je.

 

Wat doet een coach?

Dankzij coaching leer je nieuwe vaardigheden en attitudes aan en ontwikkel je nieuwe perspectieven, maar ga je ook gevoelsmatig leren. Coaching is altijd maatwerk dus voor elke coachee anders.

Een coach hoeft geen inhoudelijk expert te zijn. Hij of zij effent de weg gedurende dat leerproces. Met andere woorden: een coach stimuleert de zin om te leren én dus te groeien. 

Coach = gids richting de toekomst

Dat is meteen ook de kracht van een coach: met een toekomstgerichte, neutrale, nieuwsgierige en onbevooroordeelde blik kijken naar de ander in een waarderende en veilige omgeving. Eentje waarin alles – zonder vrees – mag en kan gezegd worden. Een coach erkent je emoties en gidst je erdoorheen, en laat je problemen of obstakels als uitdagingen bekijken.

 

Wanneer is het een goed idee om een coach in te schakelen?

 • Ondernemers coaching; Als ondernemer houd je veel ballen in de lucht. Tegenwoordig gaat het niet meer alleen over vakmanschap. Steeds meer wordt een appel gedaan op ondernemerschap. De kern daarbij is dat je jezelf als ondernemer kent. Jij bent namelijk het hart van jouw onderneming. Waar ligt jouw kracht, waar ben je goed in, en waar heb je hulp van anderen nodig? Als ondernemers coachhelp ik je orde op zaken te stellen. Samen kijken we wat gaat er goed, wat er beter/anders kan en waar jij tegenaan loopt. Je stelt een plan van aanpak op en gaat aan de slag. Je ontvangt tips, concreet advies en help je bij het nemen van beslissingen en het regelen van zaken.
 • Loopbaan coaching is aangewezen zodra behoefte is aan een plan om (door) te groeien. Maar ook als er twijfels over de job opduiken of als er een gebrek is aan energie.
 • Stress coaching is heel efficiënt bij zware stress en/of vermoeidheid. Maar ook als je medewerker moeite heeft om grenzen aan te geven.

 

Waarom is een coach nuttig voor je bedrijf en je medewerkers?

 

 • Je medewerkers krijgen een beter zicht op hun talenten
  Veel mensen hebben weinig of geen zicht op hun talenten. Daarom onderschatten ze zichzelf en vinden ze dat ze nergens echt goed in zijn. Toch heeft iedereen een of meerdere talenten.
 • Je boost het zelfvertrouwen van je werknemers
  De sleutel tot meer zelfvertrouwen? Zelfkennis. Daarmee maakt je werknemer betere keuzes, groeit hij sneller en krijgt hij meer energie. 
 • Je verhoogt de werktevredenheid bij je werknemers
  Tijdens een jobscan zoeken we uit in welke mate talenten en waarden aanwezig zijn in de huidige job. En hoe je die bijstuurt, zodat je medewerker weer meer energie krijgt.
 • Je verbetert de werk-privébalans van je personeel
  Zeker in deze tijden – waar thuiswerken de norm is – vervagen de grenzen weleens tussen werk en privé. Dankzij coaching werken we aan een goede balans.
 • Je versterkt de vaardigheden van je medewerkers
  Constructief feedback geven, relativeren, stressmanagement, eigen grenzen bewaken, timemanagement, omgaan met conflicten … We analyseren welke vaardigheden een boost nodig hebben.
 • Je werknemers hebben meer zin om vooruitgang te boeken
  Een coach bespreekt na elk gesprek met de coachee een aantal acties, en volgt ze op om te kunnen bijsturen. Daardoor is de kans groter dat de coachee zin heeft om ermee aan de slag te gaan.
 • Je werkt aan je retentiebeleid
  Dankzij al deze voordelen van coaching krijg je er als bedrijf nog een extraatje bovenop, want het betekent dat je die waardevolle talenten ook effectief aan boord houdt. 

Goed om weten: als je met coaching je organisatie wilt versterken, kun je gebruik maken van de SLIM subsidie regeling. Hiermee bespaar je aanzienlijk!

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Uitstelgedrag is vanaf nu verleden tijd!

Als jij het lef hebt de dingen anders aan te pakken, dan krijg je ook een ander resultaat.