Missie en visie

Mijn missie is het streven naar een wereld waar mensen naar elkaar omkijken, waar kwaliteiten op waarde worden geschat ongeacht scholingsachtergrond of afkomst.
Alhoewel ik ben overtuigd dat ieder mens unieke kwaliteiten bezit heb ik ervaren dat niet iedereen zijn of haar kwaliteiten herkent of erkent. Hierdoor worden kwaliteiten doorgaans onvoldoende benut.
Het begeleiden naar groei en ontwikkeling bij zowel de individu als binnen organisaties geeft mij voldoening en energie, hier kom ik mijn bed voor uit. Complementair aan elkaar werken om te kunnen excelleren naar een hoger gelegen doel is wat mij drijft en tevens erkenning en waardering met zich meebrengt bij het behalen hiervan. 
Derhalve heb ik VIE opgericht om bij te kunnen dragen aan die persoonlijke en professionele groei & ontwikkeling. Immers altijd met een positieve en voorwaartse houding.

Krachtige keuzes Regelmatig ervaar ik tijdens gesprekken dat mensen belemmerd worden door bepaalde overtuigingen waarbij het niet belangrijk is of deze gegrond zijn of niet, ze zijn er gewoon. Voorheen werd ik nogal eens belemmerd door mijzelf af te vragen; wat zal een ander hiervan vinden? Zelfacceptatie en vertrouwen op mijn eigen keuzes heeft mij enorm geholpen op weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Gun jij jezelf persoonlijke groei en ontwikkeling? Neem eens een kijkje op mijn website om te zien of ik iets voor je kan betekenen.

Krachtige keuzes

Regelmatig ervaar ik tijdens gesprekken dat mensen belemmerd worden door bepaalde overtuigingen waarbij het niet belangrijk is of deze gegrond zijn of niet, ze zijn er gewoon. Voorheen werd ik nogal eens belemmerd door mijzelf af te vragen; wat zal een ander hiervan vinden? Zelfacceptatie en vertrouwen op mijn eigen keuzes heeft mij enorm geholpen op weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Gun jij jezelf persoonlijke groei en ontwikkeling? Neem eens een kijkje op mijn website om te zien of ik iets voor je kan betekenen.[/caption]Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je horizon verbreden, versterken van het potentieel levert doorgaans mooie nieuwe inzichten en energie op. Kwaliteiten zijn aangeboren en soms heb je wat hulp nodig om verborgen kwaliteiten te herkennen en erkennen. Deze kwaliteiten maken jou tot wie je bent. Welke kwaliteiten maken jou bijzonder?

Je horizon verbreden, versterken van het potentieel levert doorgaans mooie nieuwe inzichten en energie op. Kwaliteiten zijn aangeboren en soms heb je wat hulp nodig om verborgen kwaliteiten te herkennen en erkennen. Deze kwaliteiten maken jou tot wie je bent. Welke kwaliteiten maken jou bijzonder?

Vastgeroeste patronen doorbreken Ik heb het nog nooit gedaan maar denk dat ik het wel kan. (Pipi Langkous) Het herkennen en erkennen van vastgeroeste patronen is de eerste stap richting het doorbreken van deze ontstane patronen. Het vraagt enige effort, eigenaarschap en het vertrouwen dat ook jij dit kan bewerkstelligen. Te veel hooi op je vork nemen, telkens maar weer in diezelfde valkuil stappen, geen balans kunnen vinden tussen werk en prive en vele meer en met jou. Wil jij je vastgeroeste patronen nu eindelijk eens doorbreken? Check www.viecoaching.nl om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Het herkennen en erkennen van vastgeroeste patronen is de eerste stap richting het doorbreken van deze ontstane patronen. Het vraagt enige effort, eigenaarschap en het vertrouwen dat ook jij dit kan bewerkstelligen. Te veel hooi op je vork nemen, telkens maar weer in diezelfde valkuil stappen, geen balans kunnen vinden tussen werk en prive en vele meer en met jou. Wil jij je vastgeroeste patronen nu eindelijk eens doorbreken? Check www.viecoaching.nl om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Drijfveren of waarden zeggen iets over je motivatie, houding en voorkeur. Hoe meer jij je drijfveren kwijt kunt in je omgeving des te beter jij je op je plek zult voelen. Bij drijfveren gaat het erom wat mensen werkelijk beweegt of doet bewegen. Je kan jezelf ook de vraag stellen; Wat heb ik nodig om me gelukkig te voelen? Inzicht in je drijfveren werkt als een kompas bij de keuze van doelen, zowel in het persoonlijke als bij het professionele leven. Inzicht in drijfveren vergroot zelfkennis en biedt uitzicht op je volledige potentie. Wil jij onderzoeken wat jou drijft? www.viecoaching.nl #drijfveren #motivatie #waarden #coaching #persoonlijkegroei #leiderschap #geluk #ontwikkeling #kompas 

Drijfveren of waarden zeggen iets over je motivatie, houding en voorkeur. Hoe meer jij je drijfveren kwijt kunt in je omgeving des te beter jij je op je plek zult voelen. Bij drijfveren gaat het erom wat mensen werkelijk beweegt of doet bewegen. Je kan jezelf ook de vraag stellen; Wat heb ik nodig om me gelukkig te voelen? Inzicht in je drijfveren werkt als een kompas bij de keuze van doelen, zowel in het persoonlijke als bij het professionele leven. Inzicht in drijfveren vergroot zelfkennis en biedt uitzicht op je volledige potentie. Wil jij onderzoeken wat jou drijft?

Perspectief vernauwing

Perspectief vernauwing? Wees effectief! Focus jij nog op; Wat is er al en daarnaast, wat is er nog nodig? Welke nieuwe inzichten of mogelijkheden zie jij nog? Zijn er belemmeringen die dit in de weg staan en wil jij hieraan werken? Nieuwsgierig naar wat coaching voor jou kan bijdragen aan persoonlijke en/of professionele groei. Of heb je een lang gekoesterde wens om bepaalde zaken anders aan te pakken. Wil je gewoon eens sparren over zorgen en uitdagingen die op je pad gekomen zijn.

Als je mij voorheen vroeg stil te staan en mijzelf tijd te gunnen om uit te zoomen had ik je verbaasd aangekeken. Dit was vooral zelfbescherming om onzekerheid en denken niet goed genoeg te zijn diep weg te stoppen.

Covid-19 was voor mij een jaar dat in het teken stond van zelfreflectie. Waarbij ik stil heb durven staan om mijzelf de vraag te stellen; Sta ik achter de keuzes die ik heb gemaakt op zowel persoonlijk als professioneel gebied? Ik ben tot de conclusie gekomen dat het bedrijf, waar lange tijd mijn hart lag, niet meer bij mij paste en besloot het te verlaten. Om mijn horizon te verbreden, immers met een positief voorwaartse houding zoekend naar datgeen mij blij maakt. Mijn gezin, familie en enkele naaste vrienden en kennissen brengen mij vreugde en plezier. 

Bevlogen om de complexiteit van het leven tot mij te nemen en er met volle teugen van te genieten ben ik ervan overtuigd dat de juiste dingen op je pad komen wanneer jij hiervoor openstaat en zo geschiedde, ik vond een superleuke baan bij een prachtig bedrijf.

En dan word je, na twee vaccinaties en klachten ineens positief getest op corona. Enerzijds, vol ongeloof, aanschouwde ik de uitslag, anderzijds voelde ik erkenning voor de klachten die ik op dat moment had. In een klap werd er vertraging aangebracht in mijn vluchtige leven waarin ik niets doen vooral erg nutteloos vindt. 
Zo zie je maar hoe snel je terugvalt in oude patronen.
Deze vertraging heeft mij waardevolle inzichten opgeleverd; wat maakt dat ik altijd alles in de 8e versnelling doe, mijzelf geen rust en ruimte geef om te reflecteren op het leven. Soms confronterend maar tevens verhelderend. Een mooie opmaat naar persoonlijke groei met een dosis zelfacceptatie. 

Sta jij weleens uit of laat jij je verleiden om toch nog even je mail of apps te checken tijdens je vakantie? 

Vreemd genoeg krijgen we dit zelden voor elkaar. Een tweestrijd waar menigeen mee worstelt, enerzijds door nieuwsgierigheid en anderzijds de loyaliteit richting de werkgever. Stel je eens voor dat je tijdens je welverdiende vakantie niets doet aan/voor je werk, ondenkbaar maar heel nuttig.
Contraproductiviteit lijkt op de loer te liggen als je jezelf niet de tijd en rust gunt om te on-focussen.
Als mens heb je volledig uitstaan nodig om op te kunnen laden, volledig te ontspannen, om na je vakantie een heldere blik op je werkzaamheden te hebben. Je te kunnen focussen om een goede bijdrage te leveren en nieuwe ideeën te opperen om je werk elke dag een beetje beter te doen. Niet geheel onbelangrijk is het kunnen genieten van de moeiteloosheid waarmee jij je werk doet wanneer je uit hebt gestaan tijdens je vakantie.
Herkenbaar voor je?

Leid jouw pad nog naar je zelfverkozen doelen?

Of je het nu wilt of niet, belemmeringen of obstakels kunnen soms in de weg staan op weg naar je zelfverkozen doel. Laat jij je hierdoor weerhouden……
Niet doen!
Focus je op jouw zelfverkozen einddoel en laat je niet afleiden door eventuele obstakels. Okay het is soms irritant, lastig, onoverzichtelijk maar zeker niet onoverkomelijk. Houd je mindset scherp en positief gericht zodat je obstakels kunt gaan zien als persoonlijke groei die je doormaakt wanneer je deze obstakels overwint. 
Heb jij je doelen helder voor ogen maar vind je het lastig ze te behalen?
Ik begeleid jou graag om haalbare doelen na te streven met daarbij een dosis zelfreflectie om op te doen op weg naar persoonlijke groei. 

Mijn pad raakt steeds beter geplaveid doordat ik, ondanks tegenslagen, mijn mindset focus op het einddoel. Dit gaat soms gepaard met onzekerheden wat tevens mooie inzichten met zich meebrengt. Achteraf vraag je je af waarom die belemmeringen zo prominent aanwezig waren. Tja zo gaat dat. Beren op de weg en spinsels in je hoofd. 
Hoe zit dat bij jou?

Steek jij je hoofd weleens boven het maaiveld om je talenten te ontplooien en hiermee kwaliteiten te laten zien?

Als ik deze vraag stel aan mensen krijg ik al snel het antwoord; wat zullen anderen hiervan denken, kan ik dat wel of hoe dan. Belemmeringen en overtuigingen staan je op dat moment in de weg, ruim ze op!

Ik nodig je uit dit te doen want boven het maaiveld schijnt de zon.

Tijdens het afsluiten van mijn opleiding tot professioneel coach ontving ik deze kaart van mijn docent Sandra van de Pol. Probeer het maar eens zei ze, ik weet zeker dat ook daar de zon voor jou schijnt. En zo geschiedde….

Nee is ook een antwoord.

Nee zeggen en hiermee je grenzen aangeven is doorgaans lastig, terwijl jij nee zegt tegen een verzoek van een ander. Dit heeft echter niets te maken met de desbetreffende persoon waartegen jij nee zegt. Maar dat je stop met pleasen en aangeeft waar jouw grens ligt, een krachtig woord welke per definitie niets te maken heeft met “niet willen”. Wat maakt dan dat je toch regelmatig ‘ja’ zegt terwijl je liever ‘nee’ zou willen zeggen? Interessant om dit te gaan ontdekken bij jezelf.
Waar heb je behoefte aan; waardering, erkenning, zeg jij het maar. Een dergelijk patroon ‘ja zeggen’ terwijl je diep van binnen ‘nee’ wil zeggen kan hardnekkig zijn. Wil jij jouw behoeften vooropstellen en hiermee leren je grenzen aan te geven?

 

Ik ben ik en dat is mijn kracht!

Dagelijks spreek ik mensen die onzeker zijn over hun zijn of handelen. Als ik dan vraag hoe dit zo gekomen is zie ik vele paralellen tussen deze gesprekken. Men stelt zich afhankelijk op in het ontvangen van waardering en erkenning, voegen zich snel naar de wens van een ander en lopen zichzelf hierin voorbij. Neem de regie over je eigen leven en stel je onafhankelijk op. Ga jouw talenten ontdekken en ondervindt wat jou drijft. Jij bepaalt hoe je in het leven wilt staan en wordt hierdoor steeds minder afhankelijk in het zoeken naar waardering en erkenning bij een ander. Ieder mens is uniek waarbij je je moet afvragen wat jouw uniek en authentiek maakt. Benut jij de beste versie van jezelf? Jij bent Jij en dat is jouw kracht! 

Gevoed door eigen ervaring en geïnspireerd door het luisteren naar het nummer “Russians” van zanger Sting bedacht ik mij; Er is geen monopolie in gezond verstand in het bedrijfsleven. Gewoon door telkens een reorganisatie of wijziging in de bedrijfsvoering anders te omschrijven/ beschrijven terwijl het op hetzelfde lijkt neer te komen is de kracht van de pers. “reorganisatie in een bedrijf heeft een groot sociaal aspect.” en “alleen managementrapportages en cijfers zijn niet voldoende.” Reorganisatie wordt gedreven om op korte termijn een hogere winst te realiseren. Andere redenen zijn vaak gelegen aan interne problemen, hoog ziekteverzuim, slecht management, verkoop van de onderneming en voorlopen op een komende fusie. Houd altijd het belangrijkste onderdeel van een bedrijf voor ogen: dit zijn de mensen. Wat je zaait oogst je dubbel en dwars op een later moment. Onderschat dit niet, goede ondernemers en leiders begrijpen dat. Het is niet zomaar een plicht, maar een kern- en meer dan kostbare investering in elk bedrijf. Een doordacht plan van aanpak en goede communicatie met de betrokkenen vergroot daarbij de kans op succes. Common sense…?

De kracht van verbinding

Vandaag de dag is het meer dan ooit noodzakelijk om als organisatie wendbaar te zijn. Dat wordt in sterke mate ondersteund door medewerkers die dat ook zijn. Zelfsturende en zelforganiserende medewerkers die meebewegen in de juiste richting en hiermee krachtig zijn als verbinders lijkt de sleutel tot succesvolle organisaties. Belangrijk aspect zijn de drijfveren en visie van de medewerkers en hiermee de voorziening in het vervullen van behoeften van de medewerkers. Krachtige verbindingen ontstaan door goede communicatie over de visie en missie als organisatie en het managen van de verwachting naar de medewerkers hierin. Helderheid brengt vitaliteit en zet aan tot verbinden.

Zonder verbinding geen Impact!

Als ik gesprekken voer over verbinding binnen organisaties merk ik dat er te vaak gewerkt wordt als los van elkaar functionerende entiteiten. Zonder verbinding geen impact. De behoefte aan zowel horizontale als verticale verbindingen is groot en nodig om impact te kunnen maken met de door de organisatie uitgebrachte missie en visie.

Wanneer ik vraag naar de impact van verbinding valt het stil…….

Men lijkt te onderschatten welke impact je als organisatie kan maken wanneer deze verbinding binnen – en over- alle disciplines aanwezig is en waar de huidige kansen liggen. Waarbij je je immer moet afvragen of de behoeften van de organisatie parallel loopt aan de behoeften van het human capital. Herkennen, erkennen en hiermee het benoemen van de ontstane patronen, hoe je hiermee kunt spelen en afstemmen zijn mooie inzichten om mee aan de slag te gaan. Heb jij het lef? Lead bij example.