Investering

Tips met betrekking tot vergoeding coachtraject

Als particulier bestaat de mogelijkheid de kosten voor een coachtraject geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen:

Via de werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker, in sommige CAO’s is dat zelfs verplicht. Coachtrajecten die gericht zijn op de loopbaan of het huidige werk kunnen hieruit worden vergoed. Altijd goed dus om dit na te vragen bij een manager of HR-afdeling. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject.

Via de arbodienst van je bedrijf

Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie. Neem hierover contact op met de bedrijfsarts.

Via de belastingdienst

De belastingdienst biedt de mogelijkheid om kosten die je hebt gemaakt voor coaching af te trekken als ‘studiekosten’. Voorwaarde daarbij is wel dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht op het beter functioneren op je werk. De drempel die hiervoor geldt is € 500,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst of neem contact met je belastingadviseur.

Via de ziektekostenverzekering

Er zijn steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten erkennen van effectieve coaching. Check dus altijd even de mogelijkheden voor vergoeding van coaching bij je ziektekostenverzekeraar.

 

In aanloop naar een coachtraject vindt er altijd een vrijblijvend en kosteloze intake plaats van maximaal 45 minuten.

Tarieven voor een coachtraject of teamcoaching zijn op aanvraag voor zowel particulieren als zakelijke trajecten.
Reiskosten naar een locatie buiten Rossum bedragen € 0,19 per kilometer en € 35,= per uur reistijd (incl. 21% BTW). Google maps